Cursussen

Nek Massage Cursussen

Intensieve Cursus Nek-massage van Hans de Back

Cursusduur

3 dagen

Prijs

€ 150,- per persoon / per dag

Deelnemers

Privé les. Max. 2 personen

Nek Massage

De beproefde en veelgeprezen cursus nek-massage, ontwikkeld door Hans de Back, is een doeltreffende, eenvoudige, maar intensieve methode, waarin uitsluitend gebruik wordt gemaakt van zachte massagetechnieken, grepen en rotatietechnieken, waarbij het er in de eerste plaats om gaat dat de cliënt zich begrepen voelt en niet gegrepen.

Naast de noodzakelijke technieken ligt het accent voornamelijk op hoe u de technieken toepast en met welke intentie.

De massage- en rotatietechnieken zijn volledig gericht op het uitnodigen van de beschikbare bewegingsruimte en mogelijkheid.

Indien mobiliteitsverruiming wenselijk is, wordt deze uitsluitend aangewend in een samengaan tussen adem-, massage- en rotatietechnieken en feedback van de cliënt.

De behandelde technieken worden vooraf besproken en gedemonstreerd. Het voornaamste accent ligt op de praktische toepassing. De methode is stap-voor-stap opgebouwd, waardoor u de technieken in uw vingers heeft en niet op papier of in uw hoofd.

Verder wordt er aandacht besteed aan eigen lichaamshouding, empathie, chi, ‘doe-het-zelf’ technieken, welke gebaseerd zijn op het behandelen van eigen ongemakken en stijfheid van de nek, alsmede de mij bekende toepassingsmogelijkheden en beperkingen van deze beproefde methode.

Om uw volle aandacht ‘bij de les’ te houden, acht ik het wenselijk, dat alle deelnemers zich onthouden van aantekeningen maken tijdens demonstraties en de praktijk. Na afloop kunnen notities worden gemaakt.

De cursus wordt bij mij thuis gegeven als privelessen. Onder privelessen versta ik met 2 personen, omdat zowel het geven als ontvangen van nekmassage een bijdrage levert aan de verbetering van aangeleerde technieken en uw kwaliteiten, door elkaar eerlijke feedback te geven. Wanneer u iemand kent uit uw kring die eveneens geinteresseerd is in het volgen van de cursus dan heeft u meteen een oefenmaatje waar u mee kunt uitwisselen.

Koffie, thee en lunches zijn inbegrepen in de prijs per persoon.
Streeftijden zijn van 10 - 17 uur of van 11 - 18 uur  afhankelijk van uw reistijd.

De cursus is toegankelijk voor iedereen, zowel leken als professionals.