Cursussen

Klankverkenning Cursussen

Speelse Workshop Voor Kinderen Tussen 6-12 jaar

Cursusduur

Een dagdeel

Prijs

€ 90

Deelnemers

20

Deze workshop Klank Verkenning is een speelse ontdekkingsreis voor kinderen tussen 6-12 jaar, waarin klankschalen en diverse gongs de instrumenten zijn die we op onze reis gaan verkennen en leren gebruiken als voertuig.

Je leert hoe je het mooiste geluid uit de klankschalen tevoorschijn kunt toveren door middel van wrijven met een speciale wrijfstok, met een aanslagstok en met je vingers. Ook voor de gongs zijn er speciale wrijfstokken en stokken om aan te slaan.

Nadat je hebt geleerd om een stabiel geluid te laten weerklinken, ga je ontdekken welke klanken mooi samenklinken en of je die klanken ook met de eigen stem kan nabootsen en welk stemgeluid er volgens jou goed bij past.

Daarna ga je tekenen: Welke kleuren roepen deze klanken in je op en welke vormen zie je voor je, waarbij het er om gaat, dat je zonder aarzeling vorm en kleur geeft aan wat erin je opkomt.

Ook kan het zijn, dat bepaalde geluiden je uitnodigen om te bewegen. Kijk of je durft om vanuit je gevoel te bewegen, zonder erop te letten wat anderen doen of wat die er eventueel van zouden kunnen vinden.

Het gaat er niet om hoe ‘mooi’ je kunt tekenen of bewegen, maar of je het jezelf toestaat om dit vanuit je eigen gevoel te doen.

Locatie:
Vonkstraat 9
2497AG Den Haag
Ypenburg
0653 606 494  voor afspraken en reserveringen

Voor ‘kinderen’ tussen de 20-100 jaar heb ik een aangepaste workshop samengesteld. Groepsprijs bedraagt ........ 150 euro
Een perfect cadeau voor het lieve kind in jezelf.