Behandelingen

Klankmassage Behandelingen

Wat is een klankmassage

Behandelingsduur

90 minuten

Prijs

€ 80,-

Hans de Back

Een klankmassage is een akoestisch vibratorische belevenis. U wordt letterlijk aangeraakt door geluid op een prettige manier. U hoeft er dus niet " in te geloven " om het effect ervan te ervaren.
Alle oerreligies en esoterische kringen zijn het eens over het feit, dat alles in de natuur uit trillingen bestaat. Zelfs de huidige wetenschap begint al aan dat idee te wennen. Klank is hoorbaar geworden trilling. Zo kun je zeggen, dat de hele schepping gestolde muziek is, de mens inbegrepen. Omdat klanken en trillingen van oer-instrumenten zoals de gong, klankschaal, tingsha's, trommel, sitar e.d. in staat zijn zonder vervorming of kleuring diep in materie door te dringen en de opgeslagen oerinformatie foutloos in die materie over te dragen, ontstaat er een heroriëntering in die materie, waardoor zelfcorrigerende eigenschappen optreden. Zoals water door zijn specifieke eigenschappen bepaalde substanties oplost en daardoor iemand die zich in water onderdompelt, schoonspoelt, onafhankelijk van de opvatting die de persoon daar zelf over heeft, zo hebben bepaalde klanken de eigenschap, harmoniserend te werken, onafhankelijk van iemands mening of gemoedstoestand.
Het lichaam is te vergelijken met een instrument; wanneer je instrument niet goed gestemd is, zullen de vaardigheden die je geleerd hebt niet het gewenste geluid voortbrengen en daardoor in plaats van succes, ergernis oogsten.
Zoals een goed gestemd instrument een streling voor het oor is, zo is een klankmassage een streling voor lichaam, ziel en geest..

Locatie:
Vonkstraat 9
2497AG Den Haag
Ypenburg
0653 606 494  voor afspraken en reserveringen

Hoe werkt een klankmassage

Een klankmassage wordt door mij meestal uitgevoerd met een Chinese gong van Ø 115 cm., 16 grote klankschalen, 1 paar tingsha's en afgerond met een manuele nekmassage.
Voor sommige klankmassages volsta ik met 1 grote klankschaal i.p.v. 16 stuks.
Na de gong meditatie wordt U verzocht op een gerieflijke tafel plaats te nemen. 14 klankschalen omringen U en twee worden op Uw lichaam geplaatst en tot klinken gebracht middels een zachte mallet en wrijfstok. De schalen hebben allemaal verschillende klanken; hogere tonen bij het hoofd in toon aflopend naar de voeten toe. Het geluid van deze schalen heeft een diepgaande ontspannende werking. De akoestisch vibratorische werking van deze schalen helpen het lichaam de eigen natuurlijke harmonie te hervinden.
De tingsha's [kleine meditatiebellen] helpen U om vanuit de innerlijke diepten weer terug te komen in de fysieke omgeving waar de behandeling gegeven wordt.
Door de toegevoegde nekmassage wordt een moment van stilte ingebouwd, die naadloos op de behandeling aansluit, waardoor U zich totaal begrepen voelt in plaats van gegrepen.
Het is wenselijk om gemakkelijke losse kleding te dragen.

Voor de tijdsduur en behandelprijs zijn er twee opties;
90 minuten voor 80 euro
75 minuten voor 60 euro