Behandelingen

Klank Meditatie Behandelingen

Klank Meditatie door Hans de Back

Klank is een bij uitstek geschikt middel om bekend te raken met het fenomeen meditatie, alsmede een hulpmiddel voor de doorgewinterde meditatie beoefenaar om de beleving van iedere meditatie te intensiveren.
Er zijn diverse vormen van meditatie voor mensen van verschillende gerichtheid. Voor de bewegingsgerichte mens is bewegende meditatie een goed vertrekpunt, zoals de derwisj-dans ofwel het cirkelen, the movements van Gurdjieff, T’ai Chi, Chi Gong en de Zen meditatie, waarbij het zitten en lopen elkaar afwisselen. Adem meditatie kan zowel actief als passief worden toegepast. Gewaarzijnstraining bevat eveneens actieve en passieve elementen. Ook sommige zitmeditaties bevatten elementen waarbij hetzij de stem actief is met het reciteren van mantra’s, of de ogen actief zijn in het waarnemen zonder oordeel of mening door afwisselend te kijken naar alles wat beweegt, naar de kleuren, naar de vormen en naar het ruimtelijk perspectief. Dan zijn er de luistermeditaties, waarbij het gehoor getraind wordt in het waarnemen van geluiden die steeds verder van het lichaam verwijderd zijn, en omgekeerd, van geluiden die dichterbij het lichaam, op het lichaam en in het lichaam hoorbaar zijn.
Welke meditatievorm je het meest aanspreekt op dit moment, is niet van belang. Er bestaat niet zoiets als de ultieme meditatie en de rest is inferieur.

De klanken van klankschalen en gongs hebben de eigenschap om los te maken en opnieuw te ordenen, te harmoniseren; u mee te voeren naar een besef van tijdloosheid, die ik de hier-en-nu gewaarwording noem. De klanken van klankschalen en gongs openbaren de stilte in uzelf, de verbondenheid met alles, en nodigd uit met passie en overgave EEN te zijn en in harmonie met de beperkingen en mogelijkheden van de huidige situatie.

Individueel kunt u een klankmassage/meditatie nemen om dit doel te bereiken.
Als groep kunt u gezamelijk middels een gesproken inleiding, de klanken op u allen  laten inwerken, waarbij na afloop –indien gewenst- gelegenheid is tot satsang, het stellen van vragen.

Op nagenoeg alle van bovengenoemde meditaties is klank meditatie door Hans de Back inzetbaar. Uitzondering zijn de derwisj-dans en Gurdrieff movements, die hebben hun eigen muziek.

Voor het maken van een introductie afspraak kunt u contact opnemen met
Hans de Back via het webformulier op de Contact Pagina.